Societatea noastra vinde exclusiv catre persoane juridice!

Cărţi în tiraje medii

Tiparire carte tiraje medii

Scăderea tirajelor de cartre a devenit în ultimul timp o mare problemă pentru edituri. Unele titluri nu se lansează pentru că există pericolul de a rămâne cu stocuri de carte nevândute. DAVO are o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme: multiplicatorul digital RISO. Acest echipament permite lansarea de tiraje medii de carte la costuri competitive. Se pot lansa chiar şi tiraje de probă de 100 de bucăţi pentru testarea pieţii înaite de a recurge la tiparul offset unde un tiraj de 1000 de bucăţi este considerat foarte mic.

Tipărirea interiorului

Cu ajutorul multiplicatorului digital RISO se poate tipări interiorul de carte alb negru pe un format maxim A3. Astfel, se pot incadra de exemplu 4 pagini A5 pe o singura foaie care urmează apoi sa fie taiată la ghilotină. Tehnologia folosita este asemănătoare cu cea offset: maşina îşi crează o matriţă după care se printează numărul de exemplare dorit. Faptul că matriţa se creează automat, în maximum 30 de secunde şi costă mult mai puţin decât cea de offset, face ca tehnologia RISO să fie foarte avantajoasă pentru tirajele de până la 2000 de exemplare.

Adunarea colilor

După tipărirea colilor, este necesară adunarea acestora pentru formarea conţinutului cărţii. Această operaţiune ar putea fi făcută manual, ceea ce ar înseamna un consum foarte mare de timp. Pentru o adunare rapidă şi fără erori, se poate folosi un colator care adună automat şi realizează fascicole de câte 10 foi. Acestea vor fi apoi suprapuse pentru formarea conţinutului.

Laminarea coperţii

Pentru realizarea coperţii, puteţi folosi un printer laser digital sau tiparul clasic offset, în funcţie de tiraj. Pentru un aspect mai plăcut şi o cât mai bună rezistenţă în timp, coperta se poate lamina.

Biguirea coperţii

Înainte de ataşarea conţinutului, coperta va trebui îndoită astfel încât să se obţină un cotor aspectuos. Pentru aceasta se foloseşte o maşină de biguit manuală sau electrică.

Lipirea cărţii

Ataşarea interiorului de carte se face prin lipirea cu termoclei, folosind o maşină de broşat. Exisată o gamă largă de astfel de maşini: manuale, automate, cu sau fără freză etc. Alegerea se face în funcţie de tiraj.

Ajustarea cărţii

După lipirea coperţii, este necesară ajustarea cărţii la formatul dorit, prin tăierea surplusului la ghilotină. În funcţie de mărimea cărţii şi de volumul de lucru se va alege tipul de ghilotină.

Newsletter DAVO

Stai la curent cu noutatile de pe site.

Abonare Newsletter

delim
Cos de oferta DAVO

 

Cosul de oferta este gol

 

Solutii tiparire si finisare de la DAVO

Service si consultanta

Aveţi nevoie de asistenţă tehnică pentru RISOGRAPH-ul dumneavoastră?

 

Vezi avantajele !

©2002-2018 Toate drepturile rezervate DAVO. Solutii pentru tiparit si finisat, RISO, Fastbind, Ideal, Plockmatic, Powis Parker